Twitter spouští první test kolaborativních tweetů

Je zajímavé vidět, jak se sociální platformy náhle zajímají o spoluvytváření jako prostředek k usnadnění většího zapojení.

V dalším trendu vedeném TikTokem přidaly Facebook a Instagram v posledních měsících možnosti spoluvytváření, které uživatelům poskytují prostředky ke spolupráci na příspěvcích, přičemž Twitter se stal nejnovějším, který vyzkoušel společné tweety.

Jak můžete vidět na obrázku, nový proces společného tweetování, který je nyní v omezeném testování, umožňuje uživatelům pozvat další účet, aby přispěl k jednomu tweetu.

To by mohlo být užitečné pro spolupráci s influencery a křížové propagace, což by usnadnilo oslovení publika obou uživatelů v aplikaci. Mohl by to být také dobrý způsob, jak ocenit původní tvůrce. Řekněme, že zveřejníte obrázek vytvořený umělcem – mohli byste jej upozornit na sdílení a požádat jej, aby to schválil, čímž by se do tweetu přidaly také podrobnosti o jeho profilu.

To by mohl být skvělý způsob, jak zvýšit povědomí o umělcích, kteří se vám líbí, a pomoci jim vybudovat si jejich publikum – z čehož tento koncept původně pochází ve funkci TikTok’s Duet.

Duety se staly klíčovým nástrojem interakce v aplikaci, poskytující efektivní možnost přispívat k trendovým memům svými vlastními záběry, na rozdíl od pouhého konzumování. Účast je kritickým aspektem transformační přitažlivosti TikToku a je to aspekt zapojení, který se nyní ostatní aplikace snaží zachytit ve snaze vybudovat si vlastní kreativní možnosti a zapojení.

Zda to nakonec bude stejně hodnotné na jiných platformách, se teprve uvidí a nedovedu si představit, že se tweety pro spolupráci stanou významným, transformačním doplňkem. Ale jak bylo uvedeno, existují různé případy použití, které by se mohly použít, což by z toho mohlo přinejmenším udělat zajímavou úvahu.

Twitter uvádí, že společné tweetování bude k dispozici po omezenou dobu, během níž budou moci vybrané účty v USA, Kanadě a Koreji zahájit spoluautorský tweet s jinými účty.

Twitter také poskytl toto prohlášení: „Neustále zkoumáme nové způsoby, jak mohou lidé na Twitteru spolupracovat. Dočasně testujeme CoTweety, abychom získali více informací o tom, jak a proč mohou lidé a značky používat funkci jako je tato ke spolupráci a dozvědět se více o tom, jak by to mohlo pomoci účtům získat nové sledující.“

Není tedy široce dostupná a Twitter neposkytl konkrétní informace o tom, kdo má k této možnosti přístup a kdo ne.

A pokud se počáteční testování ukáže slibné, může se stát novou možností tweetování.

Je to zajímavé, když už nic jiného, ​​a otevírá to nové příležitosti.

Zdroj: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS

Napsat komentář