7 000 m2 nejmodernějších výrobních technologí

Varroc Lighting Systems

Nová, v pořadí již pátá výrobní hala o rozloze více než 7 000 m2 vybavená špičkovými technologiemi 3. tisíciletí umožní společnosti Varroc Lighting Systems nabídnout práci s vyšší přidanou hodnotou až 200 zaměstnancům jak se středoškolským, tak vysokoškolským vzděláním. Rozšířením výrobních kapacit v duchu současného trendu Průmyslu 4.0 posílil lídr v oblasti vnějšího osvětlení pro automobilový průmysl schopnost vyrábět a obsluhovat linky rychleji, beze ztrát a celkově navýší produkci o 1 milion světlometů ročně.

Výroba i testy inteligentních světel

Klíčovou součástí nového objektu bude po kompletním náběhu výroby pět linek. Včetně plně automatických vstřikovacích lisů pro výrobu plastových komponentů, hard coat linky, v níž se povrch ztvrzuje lakem jako ochrana před UV zářením, a linky pro kompletaci světlometů. Součástí je pokročilé sledování toku materiálů i inteligentní řízení logistiky. „Nové prostory, resp. celkové strategické rozšiřování výrobních a testovacích kapacit v rychvaldském závodu jasně ukazují, jak důležitý je pro naši firmu severomoravský region, jak investice ovlivňují jeho budoucí konkurenceschopnost a prosperitu a jak je důležité inovovat a využít naplno potenciál nových technologií. Optimalizace provozu je v souladu se strategií Varroc Excellence System,“ říká Todd C. Morgan, senior viceprezident globálního vývoje produktů.

Zajímavostí haly je prediktivní údržba zařízení díky průběžnému sběru dat z jednotlivých technologií. Moderní budova je navíc díky důmyslnému systému světlovodů, vzduchotechniky a využití odpadního tepla energeticky úsporná. „V hale se budou vyrábět jak zadní svítilny, tak inteligentní přední světlomety s technologií LED a Matrix, takzvaná adaptivní dálková světla. Po náběhu všech linek a výrobního programu bychom v řádu několika měsíců měli dosáhnout produkce celkem až 1 milionu světlometů ročně,“ říká Radim Černý, ředitel závodu Rychvald.

K výrobnímu a vývojovému testování světelných technologií slouží v Rychvaldu špičkový fotometrický sál vybavený nejnovějším goniometrem a dalšími přístroji určenými pro testy. Pro prezentaci nejpokročilejších světelných technologií používá společnost novinku, která je produktem vlastního vývoje, tzv. ADB demobox. Jedná se o uživatelsky přívětivé zařízení s dotykovou obrazovkou, jejímž prostřednictvím lze ovládat světelné technologie jednotlivě.

Region šikovných inženýrů

Celkový počet zaměstnanců závodu v Rychvaldu se po úplném náběhu linek v hale MG vyšplhá na přibližně 800, čímž Varroc upevní pozici klíčového regionálního zaměstnavatele. „Kromě dělnických profesí nabízíme uplatnění právě i na pozicích s vyšší přidanou hodnotou,“ upozorňuje Ema Macourková, HR manažerka závodu. Jde o odborníky a lidi s vyšším technickým vzděláním. „Trvalou perspektivu a uplatnění u nás najdou například inženýři kvality, procesní inženýři, mistři či vedoucí pracovních týmů,“ doplňuje s tím, že pro nové zájemce o zaměstnání je připravena možnost rekvalifikace a adaptační zaškolovací plán, aby se již v řádu několika týdnů mohli stát součástí rodiny aktuálně více než 3 000 zaměstnanců Varroc Lighting Systems v České republice. „Najít kvalitní kandidáty pomáhá i právě probíhající náborová kampaň Ukažte se v lepším světle,“ uzavírá Ema Macourková.

Napsat komentář